slide-2.jpg

Patron

ks. prof. Józef Tischner (1931-2000)...

more

Rekrutacja 2018/2019

Informacje...

more

Kierunki kształcenia

Oferta edukacyjna
2018/2019

more

Egzaminy

Podstawowe informacje...

more

„ Potrawy z ziemniaka” - pod tym hasłem dnia 11.09.2018 w naszej pracowni żywienia, klasa III TŻG wykonywała popisowe dania z ziemniaków w ramach Top-Cheff.
Obie grupy wykazały się pomysłowością i kreatywnością w przygotowaniu i sposobie podania wymyślonych przez siebie potraw.

more

W piątek, 21 września, kl. II TŻG uczestniczyła wraz z nauczycielami Dorotą Kulig - Marcisz i Małgorzatą Ziębą w wycieczce zawodowej do Domu weselnego u państwa Klagów w Gołkowicach    k. Starego Sącza.

Uczniowie zapoznali się z układem funkcjonalnym zakładu, wyposażeniem sal, aranżacją wnętrz, a także konfiguracją stołów.

Galeria zdjęć >>>

W drugiej połowie września (17.09.) w ramach zajęć z pracowni gastronomicznej, tym razem klasa II TŻiUG pod opieką nauczycieli Doroty Kulig - Marcisz i Małgorzaty Zięby samodzielnie przygotowała  popisowe potrawy. Tematem przewodnim był ziemniak.

more

Promując zdrowe nawyki żywieniowe,  kl. 2 TŻG na zajęciach pracowni gastronomicznej  27.09. wykonywała trudne zadanie. Biorąc pod uwagę sezonowość produktu i wysoką zawartość witamin w surowcu, uczniowie mieli do dyspozycji określoną grupę składników, z których przygotowali dania.

more

W poniedziałek, 1. października, uczniowie  2 TŻG z nauczycielami Dorotą Kulig - Marcisz i Małgorzatą Ziębą zapoznali się z wyposażeniem, układem funkcjonalnym oraz okolicznościowymi kartami menu Willi Poprad w Rytrze.

more

W dniach: 9 i 11 października w pracowni żywienia zostały zorganizowane warsztaty kulinarne dla uczniów z gimnazjum w Gołkowicach. Nauczycielki prowadzące warsztaty (Dorota Kulig - Marcisz i Beata Łęczycka) zapoznały młodzież z ofertą edukacyjną naszej szkoły i zaprosiły gimnazjalistów, aby pod okiem starszych kolegów z kl. II i III TŻG przygotowali smaczne potrawy, które później próbowali.

more

Dnia, 30 października, w pracowni żywienia uczniowie klasy III TŻG z gr. 1 pod nadzorem pani Beaty Łęczyckiej brali udział w zajęciach nt.  „Wariacje pierogowe.” Zadaniem było przygotowanie w zespołach po dwa rodzaje pierogów, wyporcjowanie ich oraz sporządzenie do nich odpowiedniego dipu.

more

Promując zdrowe nawyki żywieniowe, tym razem klasa IIITŻUG w dniu 30.10.2018  pod nadzorem nauczyciela  Doroty Kulig- Marcisz przygotowała smaczne, zdrowe i kolorowe potrawy.

more

W czwartek – 25 X – klasa 2 TŻG wraz z nauczycielami przedmiotów zawodowych gastronomicznych ( Dorotą Kulig- Marcisz i Małgorzatą Ziębą) włączyła się w działania na rzecz akcji charytatywnej.

more

Serdecznie dziękujemy młodzieży z klas: I, II i III Technikum żywienia i usług gastronomicznych za pomoc przy produkcji, dekoracji i pakowaniu ciasteczek na akcje rocznicowe (np. Stulecie Niepodległej) oraz charytatywne. Jesteście  wspaniali.

Nauczyciele przedmiotów zawodowych gastronomicznych .

Galeria zdjęć >>>