slide-3.jpg
01
Gru
Ziemniaczane wariacje kulinarne
Posted by Super User

W drugiej połowie września (17.09.) w ramach zajęć z pracowni gastronomicznej, tym razem klasa II TŻiUG pod opieką nauczycieli Doroty Kulig - Marcisz i Małgorzaty Zięby samodzielnie przygotowała  popisowe potrawy. Tematem przewodnim był ziemniak.

Hasło ćwiczeń ,,Ziemniak - król polskich stołów". Młodzież wykazała się olbrzymią pomysłowością, uczniowie zaprojektowali samodzielnie potrawy, przygotowali,  zaprezentowali i omówili wartości  odżywcze.

Dania były wyśmienite i miały oryginalne nazwy :

- wybuchowy ziemniak z nutą słodkości,

- rolowany ziemniak z farszem pieczarkowym w towarzystwie świeżej marchwi,

- smakowity kąsek z sosem musztardowo – śmietankowym,

- warzywna fantazja,

- jesienna rozkosz.

Wszystkim bardzo gratulujemy i cieszymy się, że mamy utalentowaną młodzież. Smakowitych wrażeń podczas oglądania fotografii z zajęć :-)

Galeria zdjęć >>>