slide-6.jpg

Patron

ks. prof. Józef Tischner (1931-2000)...

more

Rekrutacja 2018/2019

Informacje...

more

Kierunki kształcenia

Oferta edukacyjna
2018/2019

more

Egzaminy

Podstawowe informacje...

more

W ramach podsumowania tematów o rybach klasa 2 TŻG na zajęciach praktycznych przygotowała autorskie potrawy:
-Dorsz saute na warzywach
-Pstrąg smażony z surówką i pieczonymi ziemniakami
-Kulebiak pieczony w foremce
-Ryba panierowana z sosem cytrynowym i koperkowym
-Ryba w chrupiącej panierce ziemniaczanej z czerwoną cebulą i frytkami
Galeria zdjęć>>>

2 października kl.2 TŻG wraz z p.Beatą Łęczycką i p.Wiolettą Kosakowską była na wycieczce w „Perle Południa” w Rytrze. Uczniowie zwiedzali część hotelową , w której oprócz apartamentów i pokoi znajduje się: basen, SPA, sala konferencyjna, siłownia. W części gastronomicznej uczniowie zapoznali się z układem funkcjonalnym zakładu i przepisami BHP. Wizyta zakończyła się ogniskiem.
Galeria zdjęć>>

 

11 września klasa 2 TŻG wraz z opiekunami: p.Beatą Łęczycką i Wiolettą Kosakowską była na wycieczce zawodowej w Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego p.Janusza Urygi w Porąbce Iwkowskiej. W zakładzie widzieliśmy dział , w którym skupowany jest żywiec, hale w której badane są zwierzęta przez lekarza weterynarii i pomieszczenia uboju. Na hali produkcyjnej znajdowały się maszyny służące do rozdrabniania mięsa, kotły warzelne, wędzarnia i chłodnia gotowych wyrobów.

more

5 września klasa 2 TŻG wraz z p.Beatą Łęczycką i p.Wiolettą Kosakowską udała się na wycieczkę zawodową do Nowego Sącza. Uczniowie zwiedzali restaurację „Panorama” i karczmę „Na Kamieńcu”. Celem wycieczki było zapoznanie się z układem funkcjonalnym pomieszczeń w zakładzie gastronomicznym, przepisami BHP i PPOŻ oraz ochrony środowiska obowiązującymi w zakładzie gastronomicznym.

more